Разкриха COVID зона в бившия детски санаториум в Хисаря, съобщи БНТ. В нея ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. Един от кабинетите е оборудван със стол за диагностика.

Обособената ковид зона ще започне да работи, ако се наложи да бъде подпомогната работата на болниците за активно лечение в Пловдив и областта.

69-годишна жена от Хисаря почина от COVID-19

69-годишна жена от Хисаря почина от COVID-19

Починалата е имала и придружаващи заболявания

В кабинета за първоначални прегледи задължително ще работят лекар и медицинска сестра. Той е оборудван с всички предпазни средства и стол за диагностика, който ще бъде в полза на пациентите.

Вили Шопова - директор на Специализирани болници за рехабилитации, филиал Хисаря коментира, че няма да лекуваме пациенти, това не е болница и няма да бъде болница. В нашето лечебно заведение работят 5 лекари с две специалности по физикална и рехабилитация, а другите са със специалност вътрешни болести, разполагаме с 10 медицински сестри и 8 санитари.

Регистрираните случаи на COVID-19 в Община Хисаря са над 80, но в съседната община Карлово броят на заразените вече е близо 250.