Регионалният министър в служебния кабинет Виолета Коритарова изиска на среща с ръководствата на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Областните пътни управления (ОПУ) в страната спешно да се изготви анализ за състоянието на републиканската пътна мрежа във всички области. Информация за срещата беше оповестена от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Коритарова разпореди да се огледат със специално внимание кризисните кръстовища, в които има по-голям риск възникване на катастрофи.

Регионалният министър иска приоритетно да се премахне прораслата растителност, да се обнови пътната маркировка, да се поставят пътни знаци и да се премахнат ограничаващи видимостта елементи. Виолета Коритарова разпореди засилен контрол и по отношение другите рискови участъци от републиканските пътища. По думите й целта е пътните служби да изпълняват съвестно задълженията си по поддържането на републиканската пътна мрежа и съоръженията по нея, като същевременно да се подобри пътната обстановка и така да се ограничат произшествията.

Протест на родители, загубили децата си при катастрофа, затвори центъра на София

Протест на родители, загубили децата си при катастрофа, затвори центъра на София

Митингът е под наслов "Стоп на беззаконието по пътищата"

Коритарова иска от АПИ и регионалните структури на пътната агенция и по-добра координация с отговорните институции при въвеждането на временна организация на движение, особено по време на празници и периоди с повече почивни дни, когато трафикът е много натоварен и се създават предпоставки за задръствания и инциденти. Като приоритетни тя определи магистралите и първокласните пътища, по които преминават най-много хора на път към морските и планински курорти у нас или съседните държави. Идеята е така да се ограничат до минимум критичните ситуации по най-натоварените пътища в страната и в участъците в ремонт, като по този начин да се прилагат навременни и полезни за пътуващите мерки, вместо закъснели реакции след възникване на кризисна ситуация.

Шест институции стартират мащабни проверки по пътищата в страната

Шест институции стартират мащабни проверки по пътищата в страната

Широкообхватните проверки се извършват по утвърден план от МВР

Виолета Коритарова призова областните пътни управления, в качеството на представители на държавата като възложител на ремонтните дейности по места, да бъдат безкомпромисни по отношение на качеството при изпълнение на строително-монтажни работи и спазването на договорените срокове.

МРРБ възстановява поддържането на пътищата

МРРБ възстановява поддържането на пътищата

Пътната безопасност и подобряване на състоянието на пътищата е основен приоритет