До нас достигат тревожни сигнали за организиране на компромати по заръка на партийна централа, с които да се дискредитират за пореден път заведенията! Директивата е да се събират активисти на тази партия в заведения, да се снимат как нарушават мерките и да заливат интернет и местните РЗИ-та с тези активни мероприятия! Това заявяват в позиция си двете браншови организации - Българска асоциация на заведенията и Съюз на заведенията в България.

Сега на всичко отгоре някои правят опити да ни въвлекат в партийните си игрички. Целта им е да настроят обществото отново срещу нас, защото последните проучвания показаха, че то е прогледнало и вече знае, че проблемът не е в затворените бизнеси и никакви затваряния не помагат, а само вредят на справянето с истерията около Сovid 19. Целта на тези дребни ояли се политически душици е да показват снимки на техните активисти, които не спазват мерките в нашите заведения и така да принудят местните РЗИ-та да затворят заведенията. Това да предизвика бунтове и недоволство и те да си изкарат дребния политически дивидент! Едните защото ще "спасяват" общество от "лошите кръчмари", а другите ще ни "спасяват" нас от "диктатурата", категорични са те.

Вирусът няма работно време, но ресторантите трябва да имат, убеден Кунчев

Вирусът няма работно време, но ресторантите трябва да имат, убеден Кунчев

Трябва да издържим следващите 2 седмици, до края на март

Музиката не вирус! Театрите не са вирус! Моловете не са вирус! Фитнесите не са вирус! Заведенията не са вирус! Нощните клубове не са вирус! При нас за една година няма нито едно огнище! Затварянето на бизнеси и лишаването на стотици хиляди български граждани от правото им на труд е противоконституционно и противозаконно. Няма да останем безучастни срещу опитите да се прави политика на наш гръб! Изтърпяхме вече година безумните имитации на "мерки", дискриминацията и целенасоченото разделение на обществото! Няма да търпим повече, заявяват още от бранша.

Ще празнуват ли в заведение здравните власти днес?

Ще празнуват ли в заведение здравните власти днес?

От СЗБ обявиха награда за главите и заповедите на 5-ма души

Припомняме, на 8 март стана ясно, че Щабът и РЗИ-тата търсят унифициран подход към пандемията. Заради ръста на заразените се обмисля ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 1 април, въвеждането на забрани на локален принцип или намаляване на работното време на заведенията.

От СЗБ е БАЗ обаче посочиха, че макар и закъсняло отварянето на дневните заведения на 1 март е било най-логичното решение. Те подчертават, че заведенията вече набират скорост и клиентите започват да се чувстват все по-сигурни.

Два дни по-късно на 10 март поставиха вечерен час а заведенията.

Днес от бранша поискаха точни данни за заразените на маса: място, ден, час и свидетели.