Пред Министерски съвет майките на деца с увреждания с черни тениски "Системата ни убива" посрещнаха с викове "Убиец" - президентът на КТ "Подкрепа".

Гневът им е заради изказването му по време на заседанието на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, че майките трябва да престанат да разкарват тези клети деца по улицата.

Същите викове те отправиха и към Минчо Коралски, представител на национално представителните организации на и за хора с увреждания.

Препирни за пари, права и кой по-силно може да вика на срещата за Закона за личната помощ

Препирни за пари, права и кой по-силно може да вика на срещата за Закона за личната помощ

Димитър Манолов определи тона на Мая Манолова като недопустим

Майките са дълбоко обидени от изказването на Димитър Манолов. В него той намекна, че едва ли не техните палаткови лагери са платени и те преследват политически цели. Майките останаха засегнати и от идеята, че децата им не трябва да излизат навън и трябва да си ги приберат.

В знак на протест те обмисля вариант за надпис "Синдикатите ни убиха" и тениски със специално лого за национално представителните организации.

Ето и точните думи на Димитър Манолов, които разгневиха майките: 

"Ако нещата стават с разкарване на хора по улиците, моята организация не е от най-богатите, но не е и съвсем бедна - нямам достатъчно ресурс, за да мога да организирам униформени протести и то в няколко града, но се надявам, че горе - долу можем да се справим, ако ще стават така нещата. Но не мога да си представя, че някой си мисли или по-скоро спокойно приема, че едни хора с увреждания трябва да бъдат противопоставяни на други хора с увреждания за постигането на някакви къси политически цели. Категорично не съм съгласен с това нещо и категорично ще му се съпротивляваме. Да се разберем, в тази държава има ли Конституция или няма и кой пише законите в тази държава, защото от това, което аз съм чел, закони се пишат в Народното събрание, закони се пишат в правителството."

На реплика от страна на гражданин в залата обаче да пишат закони, Димитър Манолов продължава: "Нито съм правителство, нито съм Народно събрание, не ми подвиквайте като овчар и престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко. Сериозно го говоря. Това, което вършите с вашите деца е безчовешко."