Тази обстановка - отстояването на националните и съюзни интереси, е все по-трудна задача. Тя изисква хора с високи нравствени качества и отвореност към света с ясна визия за бъдещето.

Това заяви президентът Румен Радев, който взе участие в тържеството по случай завършването на випуск "Княз Александър I" - II смяна на Военната академия "Георги Стойков Раковски".

За него е огромно удоволствие да поздрави завършващите. Това е денят, в който материализирате вашите усилия и прекрачвате във вашия етап на кариерното развитие, отбеляза държавният глава.

Той е убеден, че завършващите осъзнават напълно предизвикателствата, които стоят пред тях в динамиката на геополитическите процеси и рисковете пред сигурността.

Снимка 450486

Източник: БГНЕС

"На вас се пада честта и отговорността не само да въведете новите въоръжени системи на видовете въоръжени сили, за които се изразходват огромни средства от държавния бюджет. Вие трябва да покажете, че модернизацията на българската армия е сложен, всеобхватен процес на трансформация. За нея вие ще трябва да разработите нови модели и да трансформирате дълбоко системата и процеса на логистично осигуряване", заръча президентът Румен Радев на завършващите.

Трябва много внимателно да прецените как да съчетаете всички нови неща с постигнатото и развивано в нашата система за отбрана и сигурност. Разходите за отбрана непрекъснато ще растат и ние сме задължени да оползотворим всичко, с което разполагаме, акцентира държавният глава.

Снимка 450484

Източник: БГНЕС

Трябва да съхраните и развиете традицията на модерната школа като гарант за запазване и укрепване на висок морален дух, без който и най-модерното въоръжение губи смисъл. Радев е убеден, че успехът ще съпътства тези, които са усвоили най-важния урок, че не е достатъчно да се успокоявате със солидната основа, а да търсите новите знания през цялата са кариера.

Президентът призова завършващите офицери да останат верни на своя осъзнат избор и да служат на народа и отечеството.

Никога не забравяйте, че да си офицер от българската армия не е просто професия, а признание и дълг към отечеството, завърши държавният глава.

Снимка 450485

Източник: БГНЕС