Не можем да говорим за бъдещето на България, ако залагаме само на инфраструктура, иновации, бизнес и наука. Всичко това се прави от хора и именно ние сме длъжни да мислим отговорно за пълноценното, физическо и духовно развитие на народа. Това заяви президентът Румен Радев на форум в София Тех парк на тема "Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности".

Всички знаем за промените, но знаем и за какво се пропилели множество средства до момента - проблемите във федерациите, незавършени спортни зали, незавършени стадиони, липса на физкултурни салони, а усвоени пари авансово, които са създадени от няколко дни.

"Средства има", увери Радев и повтори още веднъж, че има европейска средства като даде пример работата на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев, който направил среща с бизнеса и разяснил какви са възможностите и как те да стигнат до тези възможности и бизнес и от три подадени заявки, те вече станали над 4 000.

Румен Радев се зае да разчисти и ръждясалите лифтове на Витоша

Румен Радев се зае да разчисти и ръждясалите лифтове на Витоша

В средата на втория си мандат, но шест месеца преди местните избори

По думите му има пари, но отиват по нечий странни решения и се инвестират в нещо, което запустява впоследствие. Радев очаква със същия подход днес да се даде информация как да се оползотворяват възможностите за спорт и развитие. България винаги е била силна в спорта и държавният глава очаква държавата отново да бъде силна в спортно отношение. Длъжни сме да върнем в спорта всички млади българи от ранна детска възраст, трябва да се развие отново богатата българска школа, треньори, деятели на физическата култура и спорт, които да знаят какво вършат, за да може България да се развива хармонично и да знаем, че след време отново България да гледа в бъдещето, надява се Румен Радев.

Под патронажа на Румен Радев започва дебат за по-патриотично образование
Обновена

Под патронажа на Румен Радев започва дебат за по-патриотично образование

Промени в учебниците - да се типизира съдържание по хуманитарни предмети

Той предупреди, че ако всичко горепосочено, което изброи, не се направи каквито инвестиции и инфраструктурни проекти да се развият, не се ли вложат в младите хора, ще са пропилени и парите, и времето.

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев заяви, че държавата подкрепя спорта, който е ключът към здравия дух. Общият знаменател е общата грижа и заинтересованост към развитието и усъвършенстването на спорта, каза министърът, който похвали присъстващите спортисти със силни им и спортен дух. С креативност, добра енергия и конструктивен диалог пари има, намерени са печелившите комбинации, доволен е Александър Пулев.

Над 200 училища нямат физкултурни салони

Над 200 училища нямат физкултурни салони

98% от училищата са декларирали готовност за осигуряване на отопление за зимния сезон