Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мерките за неотклонение на обвинените за участие в група за измами чрез търговия с финансови средства и изпиране на пари.

News.bg припомня, че шестимата обвинени бяха задържани на 26.03.2021 г. при спецакция на служители от ГДБОП-МВР и ДАНС в София и Монтана, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

В офиси и жилища, ползвани от тях, бяха намерени и иззети документи, мобилни телефони и сим карти, устройство за заглушаване на мобилни сигнали, както и други доказателства за престъпната дейност. Разследването установи, че групата е действала от януари 2017 г. Без да са лицензирани за подобна дейност, нейни членове се представяли за инвестиционни посредници на дружества, занимаващи се с инвестиции и търговия с ценни книжа на международни борси.

Спецсъдът иска постоянен арест на шестимата, участвали в група за финансови измами

Спецсъдът иска постоянен арест на шестимата, участвали в група за финансови измами

Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група

Въвеждали в заблуждение български и чужди граждани, че могат да реализират големи печалби, ако инвестират в покупка на акции на световно известни компании. "Инвестираните" средства попадали в контролирани от групата дружества, откъдето чрез поредица транзакции - в сметки на участниците.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.