От "Продължаваме промяната" ще опитат институционално в рамките на наличните закони да реформира съдебната система, а в дългосрочен план ще търсят конституционно мнозинство за промяна.

Едни от първите закони, които ще бъдат променени са свързани със съдебната власт и КПКОНПИ, коментира от стълбите на президенството Кирил Петков.

ПП и коалиционните партньори не са доволни от работата на главния прокурор Иван Гешев, като Кирил Петков се надява, че инспектората във ВСС ще даде част от инструментариума много по-детайлно да се виждат действията и резултатите.

Конституционните промени са зададени като по-дългосрочна задача. Избирателите нямат търпение, нито пък ние. Ще направим всичко възможно с мнозинството, което имаме, на всяко едно от местата, където можем да променим системата, да го използваме. В момента нашите юристи анализират всеки един от законите, в които това се случва, обясни Петков.

Нулева толерантност към корупцията ще бъде мотото на новото правителство. Кирил Петков вярва, че ще привлекат хора, за които приоритетите на ПП са мисия. "Ние не можем постигнем нулева корупция, въпреки че още от днес имаме нулева толерантност към корупцията, без работеща прокуратура. Това го знаем и се надяваме, че скоро време ще има начин това да бъде постигнато", надява се Петков.

От Продължаваме промяната не са дискутирали темата дали ще имат представител в Конституционния съд.

Петков няма да губи нито минута, ще следи делата, призовава да ги следим и ние

Петков няма да губи нито минута, ще следи делата, призовава да ги следим и ние

Обещава хората да продължат да го виждат всяка сутрин, вървейки по софийските улици