23-годишен и малолетен са задигнали вещи за 7996 лева от софийски фургон. Двамата отиват на съд, съобщи Софийската районна прокуратура.

На 5 септември 2018 година обвиняемият Траян Д. решил да набави за себе си финансови средства. За целта около 06:00 ч. Траян Д. отишъл заедно с малолетния Р. Д. до фургон, разположен в двора на училище в ж.к. "Красна поляна" гр. София. Обвиняемият разбил входната врата на фургона и по този начин си осигурил достъп до вещите намиращи се в него.

Задържаха 23-годишен с десет мигранти в колата си на АМ "Тракия"

Задържаха 23-годишен с десет мигранти в колата си на АМ "Тракия"

Повдигнато му е обвинение

След това Траян Д. взел и изнесъл с помощта на малолетния Р. Д. извън двора на училището машина за боядисване и шпакловане, два електрически миксера за строителни смеси, ъглошлайф и рутер, всички вещи на обща стойност в размер на 7996 лева. Свидетел ги издал в полицията, след като се е опитал да ги спре, но неуспешен.

По случая било образувано досъдебно производство, установено било, че обвиняемият Траян Д. е осъждан за тежко умишлено престъпление на "лишаване от свобода" . Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.