Шест са активните огнища на пожари западно от столицата на Гърция, в района на Манда и Порт Герменено, предизвикани от мълнии. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР). По информация на посолството ни в Атина край столицата няма значими пожари.

Пет пожара са избухнали снощи в общините Касандра и Ситония в Халкидики. Пожарната служба предполага, че са предизвикани от мълнии. Пожарите са овладени, вземат се мерки да не се възпламенят отново.

Продължава борбата с пожарите в Пелопонес е Евбея. В Пелопонес най-значими са подновените огнища на пожари в Горинтия, в областта Аркадия край селата Калиани, Кастраки, Неохори, Пири и Ливадаки. Взети са мерки огънят да не се прехвърли в Елия, където край древна Олимпия също има неголеми огнища. Създадени са буферни зони пожарите да не достигнат до планината Менало.

Критично остава положението с пожарите на гръцкия остров Евбея

Критично остава положението с пожарите на гръцкия остров Евбея

Големите пожари на Пелопонес са угасени

На остров Евбея продължава борбата с разпалилите се отново огнища в районите на Агриовотано, Елиника, Агиос Николаос, Псаропули и Василика. Значителни сили и средства са концентрирани за гасене на пожарите край Каматриадес.

Областите Атика, Централна Гърция, Пелопонес и Северен Егей са в 4-та (оранжева) степен на пожароопасност. Полицейски екипи дежурят на входовете към природните паркове и не допускат преминаване на хора и автомобили.

Премиерът на Гърция се извини за слабостите в борбата с пожарите

Премиерът на Гърция се извини за слабостите в борбата с пожарите

Повече от 500 пожара пламнаха в Гърция...

Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки. Промените в пътната обстановка в Гърция могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция на: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=104146&Itemid=2684&lang=