В момента опозицията не е единна и не действа като едно цяло. Това заяви лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров , цитиран от БНР, по отношение на вота на недоверие към правителството.

Ние от "Атака" бяхме за внасяне на вот веднага, още в петък, категоричен бе Сидеров.

Той добави, че вотът не е безсмислен, защото се налага от обстоятелствата.

Правителството няма воля, а Станишев не направи най-важното - да излезе навън на улицата, да се срещне с хората, заяви Сидеров.

Един политик трябва да умее да скача във водата, дори това да му носи негативи, добави лидерът на „Атака".

Президентът Първанов доста добре се възползва от учителските стачки, каза още лидерът на „Атака". Държи се като един добър баща на всички, който е загрижен за решаването на проблема. Това е един умел ПР, добави Сидеров.

Що се отнася до искането за увеличение на учителските заплати, Сидеров заяви, че и 100 % могат да бъдат удовлетворени, защото това са 230 милиона евро - тоест по малко от четвърт част от парите, които се готвят за военните доставки.

Относно протестите Сидеров бе категоричен, че те е трябвало да се подготвят по-рано.

Те трябваше да се случат още миналата година, когато се приемаше бюджета, добави лидерът на „Атака". Трябва да се протестира на време, сега просто наблюдаваме плодовете на бездействието миналата година.

Иска ми се тази активност, която наблюдаваме сега, да е през цялата година, винаги да е налице, добави Сидеров. Не трябва да допускаме един приспивен период, след което изведнъж се бие камбаната, каза още Сидеров.