От ПП МИР настояват Бойко Борисов и цялото правителство незабавно да предприемат действия, които да гарантират на българското общество, че следващите парламентарни избори ще се проведат чрез машинно гласуване.

Те призовават всички българи, които протестират да окупират Министерския съвет, докато вътре тече заседание на правителството, съобщават от партията.

Важно е да поискаме оставката на правителството, когато то е в сградата, а не в 20 часа вечерта, когато там няма никой и викаме пред прозорците на празната институция, заяви лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

61-годишна се опита да нахлуе в президентството тази сутрин
Обновена

61-годишна се опита да нахлуе в президентството тази сутрин

Напрежение е имало и във вчерашния протест

Той призова всички българи, които подкрепят национата кауза за провеждане на честни избори в България чрез машинно гласуване също да се включат в гражданския протест и окупацията на Министерския съвет.

От партията припомнят, че на 1-ви февруари тази година са били издигнали палатков лагер пред Министерския съвет с искане правителството, Народното събрание и ЦИК да спазят закона (Раздел 14, Глава III от Изборния кодекс, който предвижда изборите в България да се провеждат чрез машинно гласуване).

МИР и АБВ настояват на машинното гласуване, за да спрат уредените избори

МИР и АБВ настояват на машинното гласуване, за да спрат уредените избори

Според Симеон Славчев машините нямало да струват повече от 60 до 90 млн. лв.

Славчев попита кога министър-председателят Бойко Борисов е искрен - когато нарежда на органите на реда да премахнат палатковите лагери от Орлов мост и от кръстовищата в цялата страна с мотив, че протестиращите не спазват Закона за движение по пътищата или когато той самият не спазва Закона и саборира провеждането на честни избори в България чрез машинно гласуване, заключи той.