Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" подкрепи планирания протест на служителите в столичния градски транспорт. В отворено писмо те заявиха, че категорично застават зад хората от транспортния бранш в искането им за право на труд и достойно заплащане.

Ние имаме обща мисия да защитаваме интересите на нашите членове и това е основният ни дълг и отговорност. Единственото желание на хората е да работят. Според синдиката правителството, с неправилната си политика за управление на държавата, отнема на работещите в бранша правото на труд и препитание.

От синдикат "Образование" са категорични", че без стабилни и задоволителни идеи, както и решения за компенсиране на бранша, ще се стигне до фалити, множество разорени семейства и безработица.

Скъпи братя и сестри, напълно споделяме Вашите тревоги и твърдо заставаме зад справедливите Ви искания. Надяваме се Вашият протест да постигне целта си - поемане на конкретни ангажимент и решения от страна на Правителството в най-кратък срок, за да може да работите спокойно, да се почувствате удовлетворени и да спасите бранша, пише още в писмото си синдикат "Образование".

МВР блокира шествието на превозвачите, те пък спират всички превози

МВР блокира шествието на превозвачите, те пък спират всички превози

Оплакват се от неправомерни действия на органите на реда