Общо събрание на акционерите на МБАЛ Добрич ще избере нов изпълнителен директор. Това се налага заради неудовлетворителната организация на работата на болницата, което е споделено мнение на институциите и обществеността в града. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на пресконференция в Добрич.

През следващите два дни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще бъде в Добрич и Варна, където ще координира работата на здравните власти.

Искането ми за смяна в борда на болницата е продиктувано от това, което видях при посещението си в лечебното заведение - допускани са цивилни хора без предпазни средства, персоналът и пациентите са изложени на ненужен риск заради смесване на потоците в болницата, заяви здравният министър пред медиите.

В рамките на посещението си здравният министър проведе срещи с кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов, зам.-областния управител Красимир Николов, директорите на РЗИ и РЗОК и председателя на районната колегия на БЛС в града.