Шофьорите, които ползват платено паркиране, ще получават SMS-и за подновяването му от днес. Така водачът ще има време не само да реши дали иска да продължи услугата, но ще има време и да подаде документи в срок.

SMS за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране.

Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения е 1902. Това е същият номер, който ЦГМ вече използва за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран от екипите по контрол.

Само за този месец стикерите за платено локално паркиране, които изтичат са над 700.

От днес в синя и зелена зона, тръгва и тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери. Те ще засичат от разстояние дали паркираните автомобили са заплатили престоя си. Системата сравнява информацията и оцветява в различен цвят за разпознаваемост различните случаи.

Това не изключва проверката от екпите, тъй като в зоната се паркира включително и с хартиени талони. Целта на тестовата кола е да се провери работата на терен с тази нова технология и как тя може да направи по-качествена дейността на екипите на ЦГМ.