По много от пътищата в страната снегът създаде проблеми. На места бяха въведени временни ограничения. Най-много сняг има в Северна и Североизточна България.

13-сантиметрова снежна покривка отчетоха синоптиците в Шумен. Очаква се да продължи да вали и през следващите два дни, а температурите да паднат до -10 градуса.

Най-тежко беше движението в северните части на Шуменска област. В ранния следобед беше спряно движението на камиони в 11 пътни участъка. По пътищата към общинските центрове Хитрино, Нови пазар, Каолиново, Каспичан и Венец всички автомобили задължително трябва да са с вериги.

Закъсал автобус между селата Становец и Иглика в община Хитрино беше издърпан от преспите. Някъде по селата нямаше доставки на хляб.

3 катастрофи станаха заради падналия сняг, за щастие без пострадали. От областното пътно управление предупредиха, че с настъпването на нощта и усилването на вятъра обстановката може да се влоши.

Като цяло обстановката в страната е нормална, съобщиха от „Гражданската защита". Няма населени места без ток, вода и телефонни връзки. От службата съобщиха, че нямат информация за бедстващи хора заради метеорологичните условия.

В района на Велико Търново, служители на КАТ - Пътна полиция спират шофьори на автомобили с износени гуми, които не се допускат да влизат в Прохода на Републиката, съобщи БНР.

От полицията предупредиха, че ще бъдат безкомпромисни към водачите, неподготвени за зимната обстановка. В момента снеговалежът във Велико Търново продължава, пътните настилки са заснежени.

Мокри и частично заледени са пътищата във Варненския регион. Сняг вали в целия регион, а в района на общините Суворово и Ветрино има частични заледявания.

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, а товарните и без ремаркета и полуремаркета на Ришкия проход. По високите места пътищата са заснежени и заледени, като извън пътните платна снежната покривка е между 5 и 15 см.

За целия зимен сезон е затворен Върбишкият проход. Остава в сила и ограничението за движение на тежкотоварни автомобили на две места в областта. Забранено е преминаването на автомобили с общо тегло над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и за автомобили над 20 тона на пътя Провадия - Айтос.

Затруднено е движението в района на Ябланица, където са се натрупали автомобили. Препоръчително е излизането на магистралата в началото на Ябланица, а не в края, заради заледени участъци.