Спестените средства от замразяване на депутатските заплати ще се превеждат по сметката на Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса. Това предложение да влезе в решението за възнагражденията на законотворците обяви шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

По-рано днес, когато се обсъждаше идеята за замразяване на заплатите на народните представители за времето на извънредното положение, предложението направиха от ДПС. Сега се оказа от думите на Стоянова, че управляващите са съгласни с идеята на Йордан Цонев. Дали ще се приеме предложението, ще стане ясно по-късно, тъй като парламентът работи по нови правила заради мерките срещу пандемията.

Депутатите се цакат с топла бира за замразяване на заплатите си
Обновена

Депутатите се цакат с топла бира за замразяване на заплатите си

БСП иска трайно замразяване на депутатските заплати

Първо се провеждат дебатите, а след това гласуването като между дебатите и вота има почивка. Целта на медиите е да няма струпване на законотворци в пленарна зала. В самата зала пък влизат само депутати, които ще се изказват.

По време на дебатите за замразяването на заплатите се оказа, че пари в бюджета на Народното събрание ще влязат за пълни заплати на законотворците. Именно затова Йордан Цонев от ДПС предложи това, което ще се спести от замразяването, да бъде дарено на Министерство на здравеопазването в битката срещу Covid-19.