Спират сватбите и кръщенетата в Благоевград заради COVID-19. Това стана ясно по време на заседание на Кризисния щаб. Мярката влиза в сила от 19 октомври. Ограничението не важи за извършването на самите ритуали, като същите следва да се изпълняват при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. Засилват се мерките на открития кооперативен пазар в Благоевград.

Екипи от община Благоевград ще извършват проверки за спазването на противоепидемичните мерки на територията на открития пазар. Проверяващите следят за носенето на предпазни средства, спазването на отстояния и разделение на потоците, както и извършването на дезинфекция. В зависимост от епидемичната обстановка, строгите мерки може да бъдат променени.

Въвеждат допълнителни мерки срещу COVID-19 в Стара Загора

Въвеждат допълнителни мерки срещу COVID-19 в Стара Загора

Дезинфекция на всяка крайна спирка на градския транспорт

Въведените противоепидемични мерки за носене на предпазни маски в закрити помещения, автобусите на градския транспорт и спазване на изискването за социална дистанция остават. Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на откритите обществени площи в Благоевград.

Дезинфекция с машинно миене на улиците в община Благоевград, продължава да се осъществява по график от фирма "Биострой". Община Благоевград призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки , за да запазим здравето на нас и нашите близки хора.