Когато се формулират документи от страна на правителството е важно да се отчитат и политическите послания. С тези думи лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев коментира правителствения доклад за националната сигурност, в който се посочва, че Русия е основна заплаха за сигурността ни.

България в Еврозоната, настоява Станишев

България в Еврозоната, настоява Станишев

За да не сме в периферията, трябва да сме в ядрото

"Аз съм привърженик на диалога с Русия дори по трудни въпроси, които съществуват между ЕС - Русия и НАТО. Само чрез диалог може да се намери политически баланс и да се отчитат различните виждания", коментира Станишев. Той бе категоричен, че подобен документ не помага, особено предвид факта, че догодина е отправена покана към президента Путин да посети България по повод 140-годишнината от освобождението.

"Русия винаги е била не просто обикновен съсед за България. В съзнанието на българите тя остава страната, която е дала най-много за освобождението. Ние винаги ще го помним това", посочи Станишев.

Депутатите спорят заплаха ли е Русия за националната ни сигурност

Депутатите спорят заплаха ли е Русия за националната ни сигурност

За БСП и "Атака" това са "натовски глупости" и антируска политика

Той бе категоричен, че страната ни е заинтересована да има европейска агенция на територията си. "Това ще спомогне България да увеличи своята тежест", коментира Станишев идеята за установяването на Европейската агенция по лекарства у нас.