Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски проведоха телефонен разговор, в рамките на който обсъдиха подготовката на предстояща официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония.

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на двете президентски институции в подкрепа за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество. В тази връзка двамата президенти отбелязаха очертаващата се нова динамика в двустранните връзки, която се очаква да доведе до укрепване на доверието между България и Северна Македония.

Разговорът се състоя по инициатива на президента Стево Пендаровски, който поздрави Румен Радев за встъпването в длъжност и му пожела успешен мандат.

Назрял е моментът за дебат за Конституцията, според Румен Радев
Обновена

Назрял е моментът за дебат за Конституцията, според Румен Радев

Вижда позитивни сигнали след посещението на Кирил Петков в Скопие

Припомняме, на 18 януари 2022 г. в първия ден от встъпването на новото правителство на Северна Македония в длъжност българският премиер Кирил Петков посети Скопие.

Там той заяви, че добросъседството ще има вече практически измерени и реални резултати, а не само политически изказвания. Последната позиция на страната по темата РСМ дойде от Консултативния съвет по национална сигурност, предшестващ визитата на Петков. КСНС потвърди на практика ветото, което страната ни наложи върху преговорите за членство в ЕС.