Пътищата в страната са проходими при тежки зимни условия, предупреждават от МВР. 

Водачите следва да шофират с намалена скорост и повишено внимание, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи поради наличие на стеснени участъци от пътното платно.

Възстановиха движението по "Тракия"
Обновена

Възстановиха движението по "Тракия"

Движението се осъществява контролирано със снегорин

От тежките пътни участъци са евакуирани общо около 250 души, настанени на подходящи за това места в близките достъпни населени места и е съдействано за потегляне и обезопасяване на около 350 превозни средства, отчитат от МВР.

В Амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа за транспортиране към разклона за Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.

Стотици евакуирани от снежния капан в Източна България
на живо

Стотици евакуирани от снежния капан в Източна България

Сериозна остава обстановката на територията на областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на Бургаска област.

Изтеглени са всички закъсали автомобили и пътят Карнобат-София е отворен. Възстановено е и движението от пътен възел "Зимница" до Бургас по "Тракия" и по пътя от "Петолъчката" до Бургас.

Възстановено е движението и по АМ "Тракия" в посока София. Трафикът на МПС се осъществява контролирано със съдействието на "Пътна полиция", до отстраняване на авариралите автомобилите от трасето на магистралата.

Отпаднаха ограниченията на движението и в Айтоския и Ришкия проход.

Възстановено е движението по пътя Гълъбово - Симеоновград.

Към 20:00 часа няма затворени участъци от железопътната мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), цитирани от "Фокус".

От там уточниха, че въпреки усложнената метеорологична обстановка, през целия ден железопътната инфраструктура е останала проходима. Възстановен за движение е и жп участъка Добрич-Кардам, който временно беше затворен за почистване от снега, поради снегонавяване.