Успехът отива при хора, които работят, полагат усилия, не стоят да чакат провидението да ги направи успешни или да извършат престъпление, за да забогатеят. Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на парламентарната комисия по култура и медии Тома Биков пред news.bg по повод дискусионния форум "Да извадим успеха от анонимност".

Дискусията е част от кампанията "Да успеем в България!", чиято цел е постигането на по-голяма публичност на успехите на българските предприятия и предприемачи.

По думите му успехът в страната се вади от гледна точка на сензациите и на едно фалшиво представяне на успеха. За това според него има проблем с младите хора, част от които смятат, че част от успеха се състои в това "да карат последен модел "Мерцедес" и да имат красива приятелка, като си мислят, че това се постига като в клипове на поп-фолк изпълнителка - с усмивка и хубави очи".

Биков настоя медиите да информират хората, че в България също има възможности да бъдат успешни, защото понякога страната ни предлага по-големи възможности, отколкото на Запад. Аргументите си той изказа, че когато човек е по-инициативен и комбинативен, би могъл да постигне доста по-бърз успех, отколкото в Западна Европа.

Той смята, че е крайно време да се разбере, че успехът не е нещо лесно и нещо, което се случва бързо. Тома Биков е на мнение, че медиите носят вина за това, че хората, които в никакъв случай не са успешни, са превърнати в еталон за успех.

Той отчете, че сега страната ни е далеч над нивото си отпреди 30 години, когато е имало километрични опашки за кисело мляко и хляб.

"Сега сме по-добре и трябва да го разберем. Просто сме по-добре и част от младите хора отиват в чужбина, за да видят свят", каза още депутатът от ГЕРБ.