Премиерът Бойко Борисов почете с присъствието си благотворителния обяд за деца, лишени от родителски грижи, организиран от Българския спортен тотализатор (БСТ) в парк-хотел „Москва".

„Мисля, че вече може да рапортуваме, че Българският спортен тотализатор е с 24 млн. лв. повече приходи от миналата година", каза пред децата от домове премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че всички тези пари отиват за спорт.

Всички вече виждате как изглежда новата спортна зала за близо 20 хил. зрители в София", похвали се премиерът. Той подчерта, че през лятото на следващата година там ще могат да се провеждат състезания - световни, европейски на най-високо ниво.

Борисов каза, че се надява всички деца да харесат подаръците, които получават от БСТ и допълни: „Да се надяваме, че с програмите, които имаме за децата без родителки грижи, в следващи години това няма да се налага".

Инициативата на БСТ се провежда за втора поредна година с над 300 деца от 20 домове в цялата страна Децата са на различна възраст и идват от различи домове за деца - от Белоградчик, Берковица, Габрово, Добрич, Дупница, Лом, Овча могила, Пловдив, Първомай, Роман, Русе, Севлиево, Стара Загора, Шумен, София и Якоруда.

Утре децата ще участват в различни спортни състезания в столичната зала „Фестивална", където ще премерят сили в 5 вида спорт: баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, бадмингтон и футбол на малки вратички.

Организаторите посочиха, че сред децата, лишени от родителски грижи, може да има такива с по-добър десен крак от на Дейвид Бекъм и по този начин отново казаха, че трябва да се помага на младите таланти.

На тържеството дойдоха още кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов и председателят на УС на БСТ Иво Тонев.

Всички те поздравиха децата, лишени от родителска грижа, за добрите им спортни постижения и им пожелаха да продължават упорито като им обещаха подкрепата си.