"Господин Борисов, това ли ще бъде начинът, по който ще се работи за предстоящите парламентарни избори?" Такъв въпрос отправи бившият втори в ГЕРБ и лидер на "Републиканци за България Цветан Цветанов, който сподели, че очаква да има много сериозен натиск от страна на управляващите в Силистра, Шуменско и Търговищко.

Цветанов сподели, че трима от учредителите на новия му политически проект от Силистра, които заявили, че щели да участват му се обадили, че нямало как да дойдат, защото им бил оказан натиск от ръководителя на ГЕРБ в областния град. Партията ще получава всякакви сигнали за натиск, за да видят дали днешното управление използва властта, за да репресира хората.

Цветанов очаква сериозна парламентарна група след националната обиколка, която ще бъде незаобиколим фактор в политиката.

С над 4 000 членове разполага „Републиканци за България“

С над 4 000 членове разполага „Републиканци за България“

Цветанов: България се нуждае от предсрочен вот

Toй изтъкна, че в Кърджали, например, има достойни българи и мюсюлмани, които искат да бъдат част от проекта. Българските мюсюлмани могат да припознаят истинската алтернатива, защото виждаме, че ГЕРБ и ДПС са като едно цяло, по мнението на Цветанов.

"Със страх и омраза не се управлява и не се държи власт. Може да ти даде възможност за кратко да задържиш властта, но губиш всякаква възможност за някакъв разумен диалог на политическата сцена в българската институция, в която си представен", изтъкна бившият втори в ГЕРБ.

На въпрос каква е неговата вина за недоволството върху ГЕРБ, Цветанов отбеляза, че той бил човекът, който е поемал всички препоръки, които идвали от страната. Аз бях този, който казваше истината и съм бил един от малкото хора, които да отстояват принципната си позиция, подчерта той.

„Републиканци за България“ няма да управляват от джипка
Обновена

„Републиканци за България“ няма да управляват от джипка

Сегашният парламент е изчерпал лимита си на доверие на хората

Това, което обаче видял в последната година за поведението на Борисов спрямо смесените региони и отношението му спрямо хората, Цветанов вижда хората обезличени. Цветанов призна, че е допуснал грешки, но въпросът бил, че когато си в политиката трябва да станеш много по-отдаден на истинската кауза за връщането на доверието в институциите. Той винаги е бил отдаден към ГЕРБ и винаги е участвал във всяка една среща на парламентарно и институционално отношение.