Нека обаче не пропускаме и една много важна новина от днес - премиерът Борисов обяви, че в сряда проектът за решение за закупуването на самолети F-16 от САЩ влиза на заседание Министерски съвет.

След ратификацията и в българския парламент нашата страна ще даде поредният ясен сигнал за своята евроатлантическа принадлежност. Това ще бъде и ново доказателство, че за нас евроатлантическият път и изграждането на съвместими отбранителни способности с НАТО е основен приоритет.

Това написа в профила си във "Фейсбук" по-рано днес Цветан Цветанов. 

Той използва случая да благодари на всички, с които заедно е работил за ПП ГЕРБ още от самото ѝ създаване. Благодари и на премиера Бойко Борисов за успешната съвместна работа през всичките години.

След като днес Националното събрание на ГЕРБ прие оставката ми от всички ръководни постове в партията, фейсбук страницата ми ще остане активна, макар и не със същия интензитет. Чрез нея ще можете и да се свържете с мен, допълва Цветанов.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов дойдоха заедно на Националното събрание на партията в НДК в неделя.

Партията промени устава си и освободи Цветан Цветанов от ръководните партийни органи. Имаше и против-10, 11 пък бяха "въздържал се".

Борисов разпореди: Вадете багерите и тракторите да видят хората, че строим

Борисов разпореди: Вадете багерите и тракторите да видят хората, че строим

Денят бил труден за него заради раздялата с Цветанов

Стана ясно, че Цветанов влиза в неправителствения сектор. Той прави евроатлантическо НПО за анализи и прогнози в сферата на сигурността.

Това призна самият той след форума на ГЕРБ, който официалното освободи от ръководните постове в партията.