Районната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двама извършители на телефонни измами, съобщиха от БТА, позовавайки се на прокуратурата.

Двамата обвиняеми, които живели на семейни начала са подпомагали трети участник в схемата при извършване на измамите. Техният ангажимент бил да прибират парите, оставени на определени места от въведените в заблуждение жертви. Общият размер на причинената имотна вреда от тримата възлиза на 13 650 лева.

В края на 2018 година, двамата участвали в извършване на измами спрямо трима души. Първият случаи е на измамена жена, която е била убедена да изтегли спестяванията си от банков клон в града и да ги остави на определено място в централната част - в кош за смет. Жертвата била ощетена с 4400 лв.

Друга пострадала сложила в найлонов плик спестяванията си в размер на 4900 лева и ги пуснала през терасата на жилището си.

Третата жертва оставил съхраняваните от него 4350 лева на входната врата на жилището си.Предстои наказателното производство срещу двамата обвиняеми да продължи в съда. Те са осъждани, в това число и за измами, допълниха от прокуратурата.