Много лош сигнал, както към българските граждани така и към нашите европейски партньори. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира вчерашния провал на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Не само няма консенсус и няма резултат

"В навечерието на председателството, когато имаме толкова много проблеми за решаване, когато разговорите за българските приоритети още не е започнал и това го отчитат всички - опозиция и всички български институции да се прави такава груба демонстрация по толкова чувствителен за българското общество проблем, не е коректно от страна на Министерски съвет", коментира Йотова.

Главчев иска разсекретяване на стенограмата от КСНС, ако се говори за бойкот

Главчев иска разсекретяване на стенограмата от КСНС, ако се говори за бойкот

Предстои да се дискутира оставката на Антон Тодоров

Тя бе категорична, че не може да оправдае отсъствието на водещи министри и изтъкна, че датата на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност е била известна назад във времето, за да бъдат съобразени графиците.

"Очевидно нежеланието да се съберат всички заедно по темата за борбата с корупцията е показателна за това кой иска да води истински борбата с корупцията в България. Искаме ли действително да имаме работещ закон и работещ орган. За съжаление това е един от проблемите, който е най-остро поставян от европейските институции от самото приемане на страната", коментира още вицепрезидентът.

Румен Радев свиква още един КСНС на борба с корупцията

Румен Радев свиква още един КСНС на борба с корупцията

Съветът днес се е провалил заради загуба на кворум

Относно президентското вето - Йотова коментира, че има много сериозни аргументи. "Това, което се случи вчера оронва престижа на българските институции. Това е удар срещу самочувствието на всички нас като българи", коментира още Йотова.

Относно продължаването на заседанието идния вторник и това да се поправят управляващите - Йотова отговори: "Много се надявам".