"Неясноти в биографията", има ли кандидат-премиерът на България докторат в Клагенфурт, е заглавието на "Клайне цайтунг".

Твърди се, че доктор Пламен Николов, неополитик, натоварен с формирането на правителство в България, е завършил Клагенфуртския университет, но Каринтската алма матер отрича това, пише австрийската медия.

"1000 километра разделят Клагенфурт и българската столица София. Това, което обединява неравнопоставените градове в наши дни: Тук, както и там, българският бизнесмен Пламен Николов, на който е възложено от президента Румен Радев да сформира правителство, предизвиква раздразнение", допълва медията.

Авторът на статията, ръководител на икономическия отдел на вестника, коментира пред БТА, цитиран от 24 часа, че господин Николов не е бил възпитаник на университета, според официална информация от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Тя посочва в свое писмо и становище, че студент или абсолвент "Пламен Николов" не фигурира в компютърната система на университета. Името му не е и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Пламен Николов представи мандата на ИТН в президентството, сметки не са правени
Обновена

Пламен Николов представи мандата на ИТН в президентството, сметки не са правени

Иво Атанасов е правосъден министър, Петър Илиев е посочен вече като вицепремиер

Пламен Николов е един от явилите се на "кастинга" за политици, обявен от Шоуто на Слави Трифонов през 2017 година.