Пътната обстановка в страната е силно утежнена в няколко региона. Заради навявания и снеговалеж, много от главните и второстепенни артерии на транспортната мрежа са ограничени.

Всички пътища от общинската пътна мрежа в Стара Загора са проходими при утежнени зимни условия, вследствие на падналия през нощта сняг, съобщиха от общината.

Сняг вали и в момента, а температурите са под нулата. Най-голямата снежна покривка е над 10 см. И е в района на селата Старозагорски бани, Лозен, Пъстрово, Хрищени, Колена и Оряховица.

Междуселищният транспорт с малки закъснения се движи по график. Бедстващи хора и закъсала техника до момента няма.

Почистващата фирма PSI е изкарала 19 машини на терен, а от "Грийн партнърс" работят в града с 10 машини. Все пак от местната власт призоваха водачите да се движат с повишено внимание.

Селища без електричество и вода няма. Градският транспорт в Стара Загора се движи без ограничения.

От общината подсетиха и гражданите да почистят пред домовете си, за да осигурят нормално придвижване по тротоарите.

Заради тежките условия е ограничено движение за камиони над 12 т по път I-8 Хасково-Пловдив, съобщиха от пътната агенция.

Това важи и за още няколко пътя. В област Варна за тежките машини е ограничено движението по път I-9 Старо Оряхово-Обзор, а по път III-2901 Ветрино-Калиманци е ограничено движение за всички возила.

За камиони над 12 тона е ограничено движението и по път I-1 Видин-Монтана-Враца-София.

Пътят Русе-Разград-Шумен вече е отворен за автомобили, но само до 3,5 тона, поясниха от АПИ.

Камионите не трябва да минават и по магистрала "Тракия", в посока Пловдив, защото там в момента се чисти.

Подобно е положението и по "Хемус" в област Варна.

За всички возила е ограничено движението по пътя между Русе и Разград.

От АПИ съобщиха, че вече поетапно се пуска движението на камиони по път I-3 от Ябланица - Плевен до кръстовището с път I-5 и гр. Бяла, както и по път по път I-4 до АМ "Хемус", в област Шумен.