Кризисният щаб за борба с COVID-19 днес е променил някои изисквания, които предизвикаха остри протести и напрежение в търговската, културната и образователната сфери в областния град. от утре, при определени условия, се допускат посещения на молове, културни и друг вид прояви, съобщи общината.

Допуснати са посещения в моловете до 20.00 ч. при спазване на редица условия - да няма струпване на хора, да се въведат пропускателни пунктове, да се увеличат охранителите, да се намалят на 50 на сто местата за хранене, всички да носят защитни маски, да се извършва учестена дезинфекция и др. Малолетни и непълнолетни могат да посещават търговските центрове само с придружител.

Собственици на заведения в Плевен замеряха РЗИ с торти и пасти

Собственици на заведения в Плевен замеряха РЗИ с торти и пасти

Недоволстват заради затварянето на моловете в следващите две седмици

Културните и развлекателни мероприятия също вече са възможни при 30 на сто от капацитета на залите и задължителни маски. Това се отнася за кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Щабът е отчел заболеваемост 633.50 на 100 000 души население за последните две седмици.

Припомняме, преди 5 дни собствениците на заведения в Плевен замеряха РЗИ с торти и пасти.