Близо два часа продължи протестното шествие в Пловдив като демонстрантите се движеха основно по централната пешеходна улица. Те скандираха "оставка" и "мафия" пред сградите на прокуратурата и Областната дирекция на МВР, а кордон от полицаи възпря излизането им на бул. "6-ти септември". Така до блокади тази вечер не се стигна.

Десетки се събраха и тази вечер на площада пред сградата на Община Пловдив.

Нов елемент са лозунги срещу разпръскването на палатковия лагер от снощи, ситуиран на кръстовището до Баня Старинна, и категоричната забрана на полицията срещу опитите за блокиране на пътни артерии и нови палаткови лагери.

Протестиращите скандират лозунги за оставката и на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски.

След премахването на палатковия лагер рано сутринта от едно от централните пловдивски кръстовища бяха съставени актове на 38 от участниците в блокадата. Нямаше упражнено насилие при специализираната операция.

Пореден протест и във Варна, след като и там беше премахнат палатков лагер сутринта. Хората са възмутени от преместването на лагера. Полицейското присъствие е засилено.

И тази вечер десетки недоволни от управлението на страната се събраха в центъра на Ямбол. Премахването на блокадите и палатковите лагери няма да спрат недоволството, заявиха протестиращи. Протестиращите и тази вечер ще преминат по централните улици на града и за кратко ще блокират важни пътни артерии.

Около 30 души протестираха в Бургас с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Хората посочиха, че не е трябвало да бъдат премахнати палатковите блокади в страната.

Антиправителственият протест в Стара Загора с около десетина души в няколко автомобила премина в автошествие през "детелината" на магистралата "Тракия", което планираха още миналия петък. Те не блокираха движението, а след обиколката се отправиха пред сградата на областната управа в Стара Загора, където е сборният пункт на протеста тази вечер.