Прокуратурата да повдигне обвинения към тези, които са източвали "Кремиковци" и да влезнат във затвора.

Тази позиция е заявил Бойко Борисов пред президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, с когото разговаряха около  два часа.

Бойко Борисов каза, че по отношение на "Кремиковци" е категоричен, че трябва да се спазват екологичните норми и не само да се спре източване на комбината, но и виновните да понесат отговорността си.

Срещи с други партии или групи не сме обсъждали, що се касае до бойкот и за общи действие такова нищо не сме обсъждали , каза Бойко Борисов.

Константин Тренчев заяви, че позицията на синдиката е за един коренно различен стилна  управление - за едно ефективно управление. Тренчев каза, че по много въпроси позициите на ГЕРБ и на КТ Подкрепа са близки особено в социалната сфера. По време на срещата са били обсъдени социално икономически проблеми в страната, а също и проблеми на София.

Бойко Борисов подчерта, че според ГЕРБ колкото по бързо има предсрочни избори - толкова по-добре.

„ Не искаме чрез улични протести да дойде ГЕРБ на власт изтъкна още Борисов и добави, че ГЕРБ е за плавно, нормално демократично развитие на страната чрез всички процедури, включително избори, като всяка нова власт взима доброто от старата".