Върховният касационен съд /ВКС/ е потвърдил доживотните присъди  срещу Стойчо В. Василев от с.Нова Черна за убийството на майка му и на Димитрин К. Димитров от Добрич за изнасилване и убийство на 8-годишно момиченце, съобщиха за news.bg от варненския Апелативен съд.

Стойчо Василев е убил по изключително мъчителен начин 72-годишната си осиновителка. На 8 ноември 2004 година той се скарал с нея и започнал побой, който продължил повече от час.

Освен с ръце и крака той удрял възрастната жена и с лопатата за въглища. Накрая дори скачал върху нея. Травмите са били десетки, а жената е починала след нечовешки мъки с пречупен гръбнак.

Василев е признат за виновен от Силистренския окръжен съд през октомври 2005г., след което присъдата е потвърдена от Апелативния съд във Варна.

Убийството е извършено при условията на опасен рецидив.

Василев нееднократно е бил осъждан и за кражби.

 Експертите оценили личността му като силно конфликтна, негативна и с подчертано асоциално поведение.

Той системно е употребявал алкохол, тормозел майка си, а всички в селото се страхували да общуват с него.

Димитрин Димитров /31год./ получи доживотна присъда без право на замяна от Добричкия окръжен съд през август 2005 година за блудство, изнасилване и убийство на 8-годишно дете.

Драмата се е разиграла на 6 август 2005 година. Момиченцето си играело в двора на спортното училище в града и там било примамено от Димитрин с покана да разгледа куклите, които имал в дома си в ж/к „Дружба".

 В следващите часове, въпреки съпротивата на детето, той многократно и с изключителна жестокост го изнасилвал. Продължил да го прави с животинска ярост и след като установил смъртта на момиченцето.

Освен десетките травми по тялото на детето експертите  са установили, че смъртта е настъпила вследствие на удушаване.

 Сутринта след престъплението Димитров изхвърлил телцето на момиченцето в двора на училището, след като предварително го напъхал в чувал.

Апелативният съд във Варна, а след него и ВКС потвърдиха присъдата, както и пълния размер на уважените граждански искове по 50 000 лева на двамата родители на детето.