ВМРО застава в защита на сънародниците ни в Сърбия. В официално писмо партията изтъква, че винаги е защитавала българите в Западните покрайнини и че чрез дипломатически канали ще провери случая.

Припомняме, вчера трима български лекари бяха задържани в сръбския град Босилеград. Те бяха там, за да проведат безплатни доброволни прегледи на хора от българското малцинство.

Българските лекари от Босилеград се прибраха

Българските лекари от Босилеград се прибраха

Евроинтеграцията на Сърбия за сметка на произвол над наше малцинство?

Евродепутатът Ангел Джамбазки се ангажира в понеделник да внесе сигнали до Европарламента и Европейската комисия. За случая в Западните покрайнини Джамбазки ще сезира комисаря разширяването и комисаря по външните работи.

"Ако Сърбия е държава, която иска да следва европейските ценности и желае да бъде част от Европейския съюз, не би допуснала потъпкване на правата на българското малцинство." Това заявяват в съобщението си от партията.

Задържаха трима български лекари в Босилеград...

Задържаха трима български лекари в Босилеград...

Медиците са преглеждали пациенти в Културно-информационния център...

Патриотите настояват България да получи отговор кой е разпоредил акцията срещу докторите, заради която 50 души от българското мацинство не са били прегледани.

За ВМРО акцията на сръбската полиция и на Отдела на здравната инспекция в Ниш е довела до провал на безвъзмездна хуманитарна медицинска акция.