В отворено писмо "Воля" кани Румен Радев на среща във връзка с промените в избирателния кодекс. От партията предлагат среща, която да се състои на 4, 5 или 6 февруари 2020г.

Припомняме, че преди седмица в президентството се състоя среща с БСП, ДПС И ДАЕУ и ГРАО за промени в изборния процес. На срещата не се явиха ръководствата на парламента, на министерския съвет и на парламентарно представителните партии на управляващата коалиция.

В тази връзка, президентът изяви своята позиция като каза, че управляващите претендират за диалог, но избягаха от него по жизненоважен за цялото общество въпрос - усъвършенстване на изборното законодателство и на условията за честни избори.

Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за изборния процес

Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за изборния процес

На срещата отсъстваха ръководствата на парламента и на МС

Промените в изборното законодателство са изключително важна тема за цялото общество. Гарантирането на честни и прозрачни избори трябва да е приоритет за всяка партия и институция в България. Това заявява партия Воля в отворено писмо към президента Румен Радев.

"За жалост, организираната от Вас среща през миналата седмица, не доведе до конкретни решения. Ние от "Воля" се оказахме прави, че събирането на широк формат превръща разговора в говорилня и не води до нищо конструктивно", пишат от партията на Веселин Марешки.

Те посочват, че са партия на прагматиците и не подценяват идеите на никого, още по-малко на президента на държавата. Затова и канят президента и и експертния му екип на среща само с "Воля" и техните нашите експерти, за да обсъдят конкретни законодателни промени.

Работна група за ремонт на Изборния кодекс обедини партиите в парламента

Работна група за ремонт на Изборния кодекс обедини партиите в парламента

На председателски съвет постигнахме

"Нещо повече - поемаме ангажимент, ако имате полезни идеи, ние да ги предложим в Народното събрание, предвид факта, че нямате законодателна инициатива. Така ще можем заедно да отстояваме добрите идеи", заявяват от "Воля".