Във връзка с медийните публикации и твърденията, че част от спечелилите от Национална лотария лица не съществуват, от "Ню Геймс" АД заявяват, че всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица.

"Това е най-проверяваната тема през годините и при проверките не са констатирани никакви нередности. Изразяваме готовност отново да предоставим необходимите документи на компетентните органи, за да извършат проверка и да установят самоличността на участниците и получените от тях печалби за периода от началото на организиране на игрите до настоящия момент."

Данъчен инспектор поема временно Комисията хазарта

Данъчен инспектор поема временно Комисията хазарта

Промениха състава на Комисия

Според тях през последните дни целенасочено се търси манипулиране на общественото мнение и създаване на негативни нагласи и общо недоверие към бизнеса ни.

"Във връзка с непрестанните внушения за неплатени държавни такси отново заявяваме, че нашата компания е изплатила всичко дължимо по закон. Оказваме пълно съдействие на българските институции в извършваните от тях проверки за установяване на Истината", заявяват от "Ню Геймс" и излагат следните факти:

Още от самото създаване на компанията залагаме на пълна прозрачност. С тази цел търсим съгласие от всеки спечелил - да бъде заснет и публикуван на интернет сайта 7777.bg. На него може да бъде открита информация за печелившите участници, размера на печалбите им и игрите, от които са ги спечелили.

Финансовият инспектор потвърдил, че частният хазарт спазва закона

Финансовият инспектор потвърдил, че частният хазарт спазва закона

Националната лотария и Евробет съдействат на българските иституции

На гърба на всеки билет на Национална лотария ясно са посочени условията за провеждане на играта, вида, размера и начина на изплащане на печалбите. Билетите се печатат в една от най-големите печатници в света - американската компания Scientific Games International. Именно печатниците отговарят за разпределението на печалбите, описани на гърба на билетите. Ние не разполагаме с информация каква сума има в съответния билет при пристигането му в България и дали е печеливш или не.

Всички правила и условия за провеждането на игрите и информация за държавните такси са публикувани на 7777.bg. Те са достъпни за всички участници и заинтересовани страни от 2014 г. до момента. Съществуването им на сайта за целия този период несъмнено може да бъде установено по технически път.

В допълнение днес са били качени всички търговски отчети на дружеството за периода 2014-2018 г. с цел пълна прозрачност и избягване на допълнителни внушения за прикриване на информация.

Одържавяването на лотарията - повече контрол или политически проблем?

Одържавяването на лотарията - повече контрол или политически проблем?

Данъчна политика позволява плащания и на тясна основа, обясниха Красен Станчев и Кольо Парамов