Призовавам парламента най-после да приеме поне един закон - този пакет за актуализация на държавния бюджет. Това заяви в сутрешния блок на БНТ служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

"Връчването на третия мандат е най-конфликтната и финална фаза на този процес по връчването на мандатите за съставяне на правителство при него е определен както срокът, в който трябва президентът да предостави мандата на избрана от него парламентарна група - 7-дневен и в същия срок да се върне мандата като успешно или неуспешно реализиран", обясни проф. Стоилов.

Пълен консенсус: Бизнесът подкрепи кабинета за актуализацията на бюджета

Пълен консенсус: Бизнесът подкрепи кабинета за актуализацията на бюджета

Очертани са 34 идеи в помощ на бизнеса при нов локдаун

Според него президентът има интерес да се състави правителство. Най-големите парламентарни групи се обявяват за опозиция и какво са опозиция, при положение, че нямаме правителство, запита проф. Стоилов. Колкото повече напредва времето, толкова повече вървим към нови предсрочни парламентарни избори, изтъкна проф. Стоилов. Хвърлихме се в дълбокото. Рязко беше намален делът на купен и корпоративен вот. Започна преодоляването на сегашния модел на управление, характеризиращ се с корупция и непоследователност. Започна процедурата за актуализация на бюджета, за актуализиране на пенсиите, обясни Стоилов за работата на служебното правителство.

Припомняме, днес президентът ще връчи втория мандат на ГЕРБ.

Преди това първият мандат беше върнат от "Има такъв народ".