Полицейското насилие не трябва по никакъв начин да се поощрява.  Това заяви пред журналисти днес в Банско премиерът Стефан Янев, като коментира разпространените по-рано кадри с полицейско насилие срещу протестиращи на протест миналата година. Той призна, че още не е гледал кадрите. Всички кадри, които вече са публикувани, ще бъдат разследвани. Нека компетентните органи да кажат кой как е превишил правата си, каза още той, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет..

Той коментира и други актуални въпроси, сред които борбата с пожарите, актуализацията на бюджета и коронавируса.

Ситуацията с бежанците от Афганистан за него е сериозна и трябва да се вземат сериозни мерки, като охрана по границите, каза той. По думите му, ситуацията има потенциал да стане сериозна. Това е въпрос на анализ и следене на обстановката преди всичко на това какво се случва в момента в Афганистан.

Премиерът коментира и бюджета.

Относно обвързването на връчването на втория и третия мандат с актуализацията на бюджета Янев заяви, че тук отговорност носят депутатите, защото те са изпратени в парламента, за да решават проблемите на хората, а не да създават нови такива. Без актуализация на бюджета много социални и здравни плащания няма да могат да бъдат осъществени през есента.

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Ще направи консултации преди да връчи третия мандат

Янев коментира и усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. Той подчерта, че най-важно е да бъде запазен баланса между здравето на хората и да не бъдат затваряни бизнеси у нас през следващите месеци.

Преди изявлението за медиите, Янев проведе среща с кмета на Община Банско Иван Кадев.

Тази вечер премиерът ще бъде и гост на международния джаз фестивал в Банско.

Припомняме, че президентът Румен Радев, който днес направи проверка в района и посети ГКПП "Капитан Андреево", заяви че е необходимо да бъдат взети допълнителни мерки за поддържане на защитните съоръжения, както и да се подобри сериозно логистичното осигуряване на охраната, за да се гарантира сигурността на южната ни сухопътна граница.

Снимка 543067

Източник: Министерски съвет

Радев обвърза и парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета.