Премиерът Бойко Борисов не може да контролира сам собственото си правителство. За това свидетелства фактът, че трите министерски оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов не бяха подадени.

Това заяви депутатът от левицата Явор Божанков за Bulgaria ON AIR.

"Официалната позиция на БСП е, че скритата коалиция е ГЕРБ-ОП-ДПС. В момента управляващите нямат 121 народни представители. Те не разчитат ли на някаква недекларирана подкрепа отстрани, няма как да съществуват", допълни "червеният" депутат.

И петият вот на недоверие не успя

И петият вот на недоверие не успя

124 депутати гласуваха против вота, 11 се въздържаха

"Вотът на недоверие беше добре аргументиран. Много подробен анализ направихме. Анализите на международните неправителствени организации са отчетливи. България за последните години не е помръднала в нито един фактор, който отчита нивата на корупцията. Това правителство ограничи до крайност участието на НПО-та в управлението на държавата", подчерта Божанков.

Припомняме, че петият вот на недоверие към третото правителството на Бойко Борисов не мина.

За свалянето на властта бяха 102 депутати. 124 бяха против, 11 гласуваха "въздържал се".

Премиерът не дойде, защото все още пътувал. Веднага след обявяването на резултатите от гласуването БСП напуснаха залата с викове "Оставка".

Това беше последната възможност на опозицията да свали правителството с вот на недоверие. Според правилника следващите месеци БСП нямат право да внасят вот на недоверие. Докато изтече този срок, ще настане време за редовните парламентарни избори.