През последните няколко дни придобилите скандална известност братя Юзеирови от търговищкото село Славяново агитират жителите на най-големия многоетнически квартал в Пловдив „Столипиново" да станат членове на тяхната партия „Мюсюлмандемократичен съюз".

Това съобщи Ашим Асан - лидер на пловдивската фондация „Прав път на българските граждани от турски произход", цитиран от радио Пловдив.

Асан предупреди, че е възможно Юзеирови да злоупотребят с имената на хората, тъй като се домогвали до списъци с лични данни.

Припомняме, една от публично изказаните версии е, че зад братята Али и Юзеир Юзеирови и техния Мюсюлмандемократичен съюз стои ДПС.

От партията на Доган официално се разграничиха от партията на двамата братя.

В Славяново Али и Юзеир Юзеирови създадоха „Клуб за братство и приятелство", от който ДАНС иззе незаконна религиозна литература.

Юзеирови станаха известни и с опитите си да изградят паметник на незнайния турски воин в родното си село Славяново. Преди дни със заповед на кмета на община Попово Людмил Веселинов е бил разрушен започнатият отново строеж на паметника.

Прокуратурата в Попово е образувала срещу братя Юзеирови две досъдебни производства. Едното е за използване на нелицензиран софтуер, другото за учредяване на партия на религиозна основа - Мюсюлмандемократичен съюз.