Не е добре да се правят промени в Изборния кодекс преди изборите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в ефира на Нова телевизия, след като бе попитана дали няма възможност да се въведе заснемане на броенето на бюлетините.

Дариткова припомни, че когато е обсъждан последно Изборния кодекс е нямало подобни предложения. "Аз не мога да взема сама решение. Това решение може да бъде взето само с парламентарната зала", заяви Дариткова.

Всички предложения на извънпарламентарната опозиция, могат да бъдат обсъждани, когато те станат част от парламентарното представителство и могат да ги внесат по надлежния ред, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов се притеснява за броенето на бюлетините и протоколите на изборите
Обновена

Цветанов се притеснява за броенето на бюлетините и протоколите на изборите

Според републиканците властта не била готова за честни избори

Във връзка с притесненията, които изказа преди няколко дни Цветан Цветанов, че може да има манипулация на изборния резултат, Дариткова коментира, че такива твърдения биха повлияели негативно на българското общество и това само би могло да откаже хората от изборите. Всички съмнения могат да бъдат разписани и изпратени към органите на съдебната власт при проява на проблем, увери Дариткова.

Проблемът на предстоящите избори е, че те се провеждат в епидемична обстановка, а не че са възможни манипулации. Трябва да има достъп на карантинираните граждани до гласуване. Ние въведохме машинното гласуване, но запазихме и хартиената бюлетина, припомни Дариткова. "За нас решенията, които трябва да се направят са във връзка с достъпа до гласуване на карантираните граждани и гарантиране на здравната сигурност на всички останали граждани".

На въпрос дали ГЕРБ ще направи коалиция с БСП, тя отговори, че от ГЕРБ със сигурност няма да правят безпринципни съглашения: Ние нямаме политически врагове, а опоненти.

Относно коалиция с ДПС, Дариткова отвърна, че ще изчака волята на българския народ.

Караянчева обвини Радев, че участвал във внушенията за купуване на избори

Караянчева обвини Радев, че участвал във внушенията за купуване на избори

Радев обясни на герберите, че техният бивш съпартиец казал, че има такива манипулации

Припомняме, вчера по време на консултативна среща при президента, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обвини Румен Радев, че участва в говоренето срещу ГЕРБ, че ще купят изборите.