Горещи страсти в парламента заради изборните правила.

Проектът ви за Велико народно събрание няма да мине, 160 подписа няма да има, затова не ни губете времето. Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за Изборния кодекс. Тя настоя герберите да оттеглят предложението си за нова Конституция. Това беше спасителен пояс за Бойко Борисов, каза още лидерът на червените и поиска властта да предложи спасителен пояс за България. Соцводачът настоя за изцяло машинно гласуване.

Да пазим доверието в изборния процес, настоя в отговор на критиките й Тома Биков от ГЕРБ.

Европейците ни гледали като извънземни, според него, като чуели, че депутати разнасяли чували с бюлетини. Обстановката в залата се нажежи.

ДПС с бойкот на Изборния кодекс на ГЕРБ
Обновена

ДПС с бойкот на Изборния кодекс на ГЕРБ

Парламентът все пак успя да събере кворум

Крум Зарков защити лидера на БСП, обвинявайки, че в зала се чува грухтене. Стигна се до обвинения и за комуникацията с медиите.

Цвета Караянчева обясни, че Георги Пирински разписал проекта за новата пленарна зала, а пък за недопускането на външни представители вчера до заседанието на правна комисия, Караянчева каза, че има разписани правила и по отношение на противоепидемичните мерки.

Дебатът с вас е невъзможен, ядоса се Явор Божанков. Изходът за него е оставката на управляващите.

Хамид Хамид от ДПС призова Цвета Караянчева да си свали розовите очила. Дайте да търсим диалог, настоя той. Няма време за диалог, се чувало от двете страни на спорещите за изборния кодекс. Хамид поиска да се оттегли Изборният кодекс, защото той няма да работи и ще създаде хаос.

Това е закон, който позволява извращения с изборния процес, посочи и социалистът Крум Зарков.

По искане на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова започна поименна проверка. Левите и ДПС напуснаха зала.

След проверката стана ясно, че в зала са 124 депутати. В рамките на заседанието депутатите имат право само на една поименна проверка.

Воеводите не се пребориха в бюлетините да няма номера на партиите и коалициите. Депутатите си удължиха работното време до гласуване на изборните правила.

Припомняме, днес кворумът беше на косъм, след като на извънреден брифинг в НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че днес ДПС няма да се регистрира в зала за Изборния кодекс заради машинното гласуване и хаосът, който то създавало.

Освен ДПС социалистите също не се регистрираха за днешното заседание. Това обаче не спъна мнозинството. След като се събра кворум, червените влязоха в зала.

Мая Манолова на протест пред НС заради машинното гласуване

Мая Манолова на протест пред НС заради машинното гласуване

Тя настоява хартиените бюлетини да отпаднат