Стефан Данаилов беше и си остава наш учител по непресторено рицарство. Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта. Това заявява президентът Румен Радев по повод смъртта на актьора Стефан Данаилов.

Държавният глава и вицепрезидентът Илияна Йотова поднасят съболезнования на семейството, близките и приятелите на легендарният артист.

Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние, отбелязва държавният глава и подчертава, че актьорът е бил изпълнен с усещане за дълг към околните и не е останал безразличен към ежедневието на българите.

Депутати покрусени от кончината на Ламбо
Обновена

Депутати покрусени от кончината на Ламбо

За Нинова Стефан Данаилов бил втори баща

До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, за да бъдат по-добри дните на нашия народ, посочва президентът.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова заявява, че поколенията българи, имали честта да живеят в едно време с великия Ламбо, са щастливци. "Дано всички, които се докоснахме до силния човек Стефан Данаилов, да сме успели да почерпим поне частица от неговата вяра, енергия, жажда за живот и справедливост, смелост, непримиримост. Дано сме се научили да не се предаваме, да не се страхуваме да казваме със силен глас истините, в които вярваме", посочва тя.

Парламентът почете паметта на Стефан Данаилов

Парламентът почете паметта на Стефан Данаилов

С минута мълчание депутатите започнаха работния ден