България загуби един от големите си синове, човек, който беше обичан и ще бъде обичан от милиони хора. Това заяви с кулоарите на парламента Корнелия Нинова за смъртта на Стефан Данаилов. За нея Ламбо е бил вселена от талант, емоция, мъдрост. Ние от БСП загубихме един от най-авторитетните си хора и опора, подчерта червеният лидер. Аз лично загубих втори баща, след смъртта на татко той ми беше като баща, сподели Нинова. Много го обичам, каза още тя.

Загубата на Стефан Данаилов за цяла България е огромна. Това каза народният представител от ГЕРБ, но и актьор Евгени Будинов.

Той си спомни, че когато е приет в НАТФИЗ, е разбрал, че това е един от най-добрите хора. Ламбо помагал много на студентите си и на всички хора около себе си. Да не говорим, че това е може би най-добрият актьор и най-добрият български киноактьор със сигурност, министър на културата, невероятен политик, каза още депутатът и призова: Нека го запомним с много невероятни роли, които остави, и с огромното му сърце.

Почина Стефан Данаилов

Почина Стефан Данаилов

Той беше в медикаментозна кома

Паметта на Стефан Данаилов ще бъде пример за поколения наред. Това посочи депутатът от ДПС Хасан Адемов. Познавам Стефан Данаилов като дългогодишен народен представител, познавам го и в качеството му на бивш министър на културата, посочи още той. Впечатлен съм от неговото присъствие, ентусиазъм и хъс, каза Адемов. По думите му неговата памет ще бъде пример за поколения наред. Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм, категоричен бе депутатът от ДПС.

Стефан Данаилов беше капитал за българската нация, коментира и Славчо Атанасов от "Обединени патриоти". По думите му мъже като него се раждат веднъж на сто години. Един безспорно велик мъж си отиде, велик мъж не само като актьор, а като човек, убеден е той. От него съм видял само добро и като по-мъдър човек от мен, и като по-преживял ме е съветвал много и в средите на политиката, и в житейския ми път, спомня си депутатът. Затова и тежко приемам загубата на Ламбо.