Ние градим диалог, а не конфликт с България, смиреност и готовност за сътрудничество, вместо национализъм за вътрешна употреба и нова изолация. Това заяви премиерът Зоран Заев в интервю за МИА относно по-нататъшните стъпки за разрешаване на спора с България, съобщи БГНЕС.

Той очаква след новогодишните празници специалният представител Владо Бучковски, външният министър Буяр Османи и българският външен министър Екатерина Захариева да продължат комуникацията, за да намерят решение. Северна Македония ще загуби ценно време, но най-големият губещ е Европейския съюз.

Заев казва "да" на Европа и "не" на българското изнудване

Заев казва "да" на Европа и "не" на българското изнудване

България правила безотговорна грешка и международните приятели на РСМ не мълчат

Ще бъдем максимално активни по този въпрос. Ще се борим, защото децата ни очакват от нас да спечелим битките на 21-ви век, да бъдат в ЕС и да бъдат толкова сигурни и стабилни, колкото са сега в НАТО. Няма да позволим по кулоари и кръчми да се подиграват отново с родината ни, уверен е Заев.

Според него това е съвместна битка, за която всички граждани на страната са единодушни - македонци, албанци, турци, власи, роми, сърби, бошняци и всички останали.