"Президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида". Това заяви относно КСНС вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в ефира на bTV.

"Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, когато става въпрос за международен ангажимент с 9 министри. Изпратих доклад и се надявам да продължим дебатите следващата седмица", обясни Захариева.

Радев иска да е ясно кой и за какво говори от името на властта

Радев иска да е ясно кой и за какво говори от името на властта

Въпиющ непрофесионализъм вижда президента при избора на изтребител

Тя изтъкна, че има добри работни отношения с президента. "За да може да не се случва това втори път, винаги преди да се обяви, се звъни на кабинета", категорична е Захариева, тя е разбрала от медиите и чак след това е получила писмо.

"Убедена съм, че когато продължим във вторник ще излезем с решения. Всички искаме да успеем с това", обяви вицепремиерът.

Борисов обяви "бойкота на КСНС" за 100% фалшива новина

Борисов обяви "бойкота на КСНС" за 100% фалшива новина

Битката не е моя, заяви премиерът по темета за шефа на новата агенция

По повод случая с Антон Тодоров, Захариева припомни, че Тодоров се е извинил. "Неслучайно подаде оставка и вече не е народен представител. Тези гейтове на тези хора, не че им омръзна, но ако това е начинът да бъдеш опозиция, то това е представата на БСП. Няма да отговаряме на това, а ще показваме какво правим", обясни външният министър.

Христо Стоичков недоумява какво ще гласуват на МС

Христо Стоичков недоумява какво ще гласуват на МС

Решението за назначаване на Стоичков за почетен консул е изтекло

На въпроса ще се избере ли нов почетен консул в Каталуния, Екатерина Захариева отговори, че почетните консули нямат мандат. "Благодарни сме му", каза Захариева и добави, че както Стоичков сам е казал, той вече не живее там, така че ще бъде затруднен да изпълнява функциите. Според нея Стоичков е прекалил, не можело така. Захариева е категорична, че изтеклият документ не е мандатност. 

"Това е все едно да кажете, че не сте български граждани, ако ви е изтекла личната карта", изтъкна Захариева и отново повтори благодарността им към Христо Стоичков. Тя е категорична, че няма как след незаконен референдум да се обяви независимост.

Относно възмущенията на лидера на БСП Корнелия Нинова за плановете за натовска флотилия в Черно море, Захариева изтъкна, че това изобщо не е вярно.

"Нинова нещо не е разбрала пак", обясни Захариева и добави, че най-вероятно червеният лидер е подведена от това, че НАТО обръща внимание и се фокусира в Югоизтока.

Корнелия Нинова пита ще има ли черноморска натовска флотилия

Корнелия Нинова пита ще има ли черноморска натовска флотилия

Парламентаристите научили от чужди медии