Премиерът Бойко Борисов обяви за фалшива новина, че КСНС е бойкотиран. Разговорите с президента са се водили по приятелски в президентския кабинет.

Той поясни, че е закъснял, защото се е срещнал с протестиращите работници от "Емко", а освен това е чел и докладите на службите, които ще се четат там.

По повод отсъстващите от КСНС министри, Борисов заяви, че всички са уведомили президента за официалните си посещения.

Премиерът посочи, че е предлагал да викнат друг вицепремиер и други хора от партията, за да излязат с решение, защото споровете в общи линии са два.

Главчев иска разсекретяване на стенограмата от КСНС, ако се говори за бойкот

Главчев иска разсекретяване на стенограмата от КСНС, ако се говори за бойкот

Предстои да се дискутира оставката на Антон Тодоров

"Съгласието по-точно е, че трябва да има такъв орган (нова антикорупционна агенция, бел.ред.), несъгласието е кой кого да назначава за шеф. Сигурно е, че Министерски съвет няма да го назначава. Битката сега е между парламент и президент, не е моя", заяви Борисов, допълвайки, че той е предложил това.

Премиерът цитира и думи на държавния глава: "Президентът Радев дословно каза, цитирам: "не е хубаво да завършваме и да излизаме долу без председателя на най-голямата парламентарна група Цветанов, без Карадайъ и без Марешки." След това отишли, "извади си календара, ден по ден гледахме" и се спрели на вторник.
"Това беше първият удобен за него ден и аз се разпоредих на началник кабинета да спре всички пътувания на министрите за него ден" разказа Борисов.

Провалът на КСНС е и заради лоша организация, предполага Румяна Коларова

Провалът на КСНС е и заради лоша организация, предполага Румяна Коларова

Юристът обясни, че декларацията се съгласува предварително

Борисов уточни, че след това президентът е слязъл и обявил, че КСНС продължава във вторник, 13 часа.

"Снощи с изумление разбирам, че ние бойкотираме президента. Днес виждам тема "Бойкот." Що за безобразие? Ей това е фалшива новина в пълния обем. Сто процента фалшива новина."

Пред журналисти след извънредния брифинг в МС по темата "Емко" премиерът коментира и че не е нито Валери Симеонов, нито Антон Тодоров да дава оценки на медиите, но който е пуснал тази новина, без да провери, е пуснал внушения.

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Не само няма консенсус и няма резултат