Полицията арестува двама мъже, които са нападнали 76-годишен мъж в дома му. Те са отнели от него 60 лева. Инцидентът е станал на 27 октомври, около 2:00 часа в с. Енина, общ. Казанлък, обл. Стара Загора. Пострадалият 76-годишен мъж живеел сам в къща с двор в с. Енина, общ. Казанлък. На 26 октомври 2020 г., около 21:00 ч., той си легнал да спи, но не заключил вътрешната входна врата на къщата.

По-късно през нощта, пенсионерът дочул шум в дома си и се събудил. Той видял как двама мъже - обвиняемите И.Н. и А.С., влизат в стаята му, като си светели с фенерчета. Те започнали да го удрят с юмруци по цялото тяло и му отнели 60 лв. През нощта пострадалият мъж изпитвал болки от побоя, но се страхувал да напусне дома си. На сутринта е бил уведомен кмета на селото и е бил подаден сигнал в РУ-Казанлък.

Условна присъда получи мъж, пребил болната си майка

Условна присъда получи мъж, пребил болната си майка

Боят престанал чак когато бащата на осъдения му дал 50 стотинки

И.Н. и А.С са обвинени от Окръжна прокуратура - Стара Загора. И.Н. е осъждан многократно за кражби и грабежи. По последната присъда му е било наложено наказание от 7 години "лишаване от свобода" за кражба, което е изтърпял през август 2019 г.