Заловиха двама трафиканти, прекарвали незаконно 13 мигранти през граница у нас. От прокуратурата уточниха за news.bg, че случаят е от последните 24 часа. Двама мъже са от село Подвис, обл. Бургас. Те са задържани край Шумен.

Единият от тях - 28-годишният Х.К вече е привлечен като обвиняем. Той извършил престъплението, за да набави за себе си имотна облага. Мъжът е осъждан и е извършил деянието в изпитателен срок по предходно осъждане. Предстои да бъде повдигнато обвинение и на 37-годишния М.Т.

Срещу 11 от чуждите граждани има образувани бързи производства, останалите двама са малолетни и няма да бъдат съдени.

Разследват 25 мигранти, нелегално влезли у нас и задържани край Търговище

Разследват 25 мигранти, нелегално влезли у нас и задържани край Търговище

Всички са мъже

Според информацията, предоставена от задържаните мъже, всички те идват от Афганистан, и са преминали нелегално границата между Турция и България на неустановено към момента място. Чужденците нямат документи за самоличност. Двама от тях посочват, че са на възраст под 18 години.

Работата по образуваните досъдебни производства и тази по бързите производства продължава. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинения, като всички те ще бъдат задържани за срок до 72 часа.

Изяснява се съпричастността на двамата българи и към други аналогични случаи, по време на които са установявани чужденци, нелегално преминали държавната граница, в област Шумен.