От днес започна модернизацията на жп гара Казичене. Това е третата ключова софийска гара, част от проекта "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене", който се финансира със средства от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Това съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" заяви, че жп гара Казичене е разположена на железопътната линия София- Пловдив, която е една от най-натоварените в страната.

Инж. Папукчийски посочи, че в обхвата проекта включва цялостна реконструкция на инфраструктурата и помощните технологични сгради и съоръжения чрез внедряване на нови енергоефективни и високотехнологични модерни инсталации - за отопление, климатизация, осветление, информация и други.

"След реконструкцията гаров комплекс Казичене ще осигурява комфортна, безопасна и достъпна среда за пътниците и персонала, отговаряща на всички съвременни и европейски изисквания", каза в заключение генералният директор.